Een Paaspauze. Daar moeten we het de komende weken mee doen om het rijk der vrijheid terug te krijgen. Hoewel het voor velen helemaal niet als een pauze zal aanvoelen, zullen we er toch het beste van moeten maken.

Thuiswerken met kinderen, met schuldgevoel (niet nodig) van de noodopvang gebruik maken omdat je buitenshuis moet werken, verlof nemen met een aantikkend to do lijstje op het werk als gevolg, al lang aan het wachten op perspectief omdat je job niet meer mogelijk is door corona of je werkt zelf in de noodopvang, zorg of kinderzorg…

We’re all in this together. Daarom draag ik graag m’n steentje bij met wat tips voor trips in, waar kan het ook anders, Brugge! In tegenstelling tot tijdens het rijk der vrijheid nu ook heel wat kalmer om in te vertoeven zonder al die wereldwijde toeristen in bussen en op cruiseschepen. Zou ik een ‘last call’ durven doen voor een bezoek in deze omstandigheden?

Maak tijd voor microavontuur

Meteen de belangrijkste tip, ook al zit je tot over je oren in het werk of tussen de kinderen. Voor een avontuurlijk gevoel hoef je echt geen uren tijd te maken of verre verplaatsingen te maken. Misschien vind je tussen deze tips iets om bij het eerste ochtendgloren, bij zonsondergang of tussen alles door even wat buitenlucht en rust te scheppen.

Een wandeling of loopje bij zonsopgang en dan voor de drukte beginnen werken staat alvast bij mij volgende week op het programma

Missie manuscript in het Brugse Gruuthusemuseum

Een tof museum op een speelse en interactieve manier bezoeken? Dat is plezier voor zowel cultuurliefhebbers als cultuurbarbaren. Aanrader voor gezinnen met kinderen van 8 jaar en ouder. Vooraf te reserveren.

Het concertgebouw circuit

Alleen al voor het unieke zicht vanop het dakterras een aanrader! Maar ook de kindvriendelijke blik voor en achter de schermen van de Brugse muzikale scene doet nu zeker deugd. En je ondersteunt er ook de cultuursector mee. Geschikt voor alle leeftijden maar er is ook een zoektocht op maat van kinderen. Vooraf te reserveren.

Paaszoektocht

Van 20 maart 2021 tot en met 17 april 2021 kunnen kindjes op zoektocht gaan in het stadscentrum. Twaalf handelszaken in de Sint-Jakobsstraat en Ezelstraat doen mee. In de verschillende etalages van die deelnemende winkels zie je de paashaas met één van zijn vriendjes: omcirkel op het opdrachtenblad welke lekkernij elk dierenvriendje van de paashaas krijgt. Achteraf krijg je een beloning, of toch de kinderen.

Ideaal voor gezinnen met kinderen van 3-6 jaar, niet op zon- en feestdagen.

Stap in de stad – kunstroute

Kunstroute voor families (6 – 12 jaar)

Brugge heeft ook verrassend veel hedendaagse gebouwen en kunstwerken. Haal een kaart en een materiaaltasje bij In&Uit (aan ’t Zand onder het Concertgebouw) en ga op stap om de hedendaagse architectuur en kunst te ontdekken in het straatbeeld via speelse vragen en opdrachten. Puzzel een gezicht, verzin een nieuw symbool en teken blindelings. Boots een gebouw na met je lichaam, vergelijk nieuw en oud en vind je weg met een plan. Je kunt dit perfect combineren met het Concertgebouw Circuit.

Of je kunt streetart spotten in de stad. Want ook dat hebben we hier en daar in Brugge. Passeer hierbij zeker eens voorbij de Komvest (ligt op het parcours van het rondje rondom de Vesten) voor ‘Sluitertijd’. Een outdoor fototentoonstelling van Brugse lockdownbeelden.

Op avontuur in Polderwind – Zuienkerke

Ook in de Paaspauze kun je genieten van dit avontuurlijke bubbelaanbod van Outdoorteam. En met het mooie weer in aantocht hoef je niet bang te zijn voor wat nattigheid. Dit is onze persoonlijke favoriet in het Brugse Ommeland!

Wandelen, fietsen, spelen en picknicken in de groene rand rond Brugge

Toch gewoon wandelen? Of eens fietsen? En uiteraard ook spelen! De mogelijkheden in de groene rand rond Brugge zijn eindeloos. In onderstaande posts vind je zeker iets dat je kan bekoren. Lang wandelen en spelen? Volg dan de Drie kastelen wandelroute. Veel natuur maar mogelijkheden om in te korten via een wandelnetwerk, ga dan naar het wandelnetwerk Velden en Meersen. Of zin om de ene speeltuin na het andere te bezoeken, doe dan de Brugse speelrandroute.

Wie heimwee heeft naar een vleugje horeca kan ook beroep doen op dit leuke kindvriendelijke aanbod van café Pistolet in Assebroek. Bestel je picknick met (hoe kan het ook anders) lekkere pistolets en je krijgt een opdrachtenbundel erbij voor een korte fietstocht met doe- en zoekopdrachten of een langere fotozoektocht. Dit alles met de fiets. Verrassend origineel, leuk, sportief en verfrissend in deze tijden.

Maak er een onvergetelijke Paaspauze van! Wat gaan jullie allemaal ondernemen?

Volg ons op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven van onze laatste tips en ervaringen.