Here we go

Ik ben niet de allerbeste schrijver, de grootste avonturier, de verste reiziger, de meest bedreven fotograaf of de meest gevolgde influencer. So what…

Doorheen de jaren hebben we zoveel geleerd, opgezocht, gevonden en gedaan. We beleefden onvergetelijke momenten die anders schimmelen in onze hoofden, fotoboeken en in mijn computer. Zonde om dit niet te delen.

Wie ben ik

Ik ben Ine, sportieveling, steden-, natuur -en (haalbaar) avontuurfan. Ondertussen stapte ik op tram 4 en neem daarop mijn man en twee kinderen mee (Elle 14 jaar, Louiz 11 jaar).

Steden én natuur zijn m’n grootste fascinatie. Bossen en parken waar ‘iets’ te beleven valt, avontuurlijke speelplekken en verborgen hoekjes waar je je in een andere wereld waant. Plekken en projecten met ‘een hoek af’ of gecreëerd door mensen voor en door hun buurt. Inspiratie die ik graag mee naar huis om te verwerken in m’n eigen werk en projecten. Want als we dat in onze buurt hebben dan beleven we het hele jaar door avontuur.

Actief op reis

‘Ine haar valies staat altijd klaar’ zei mijn vader ooit. Nochtans zijn wij niet de grote wereldreizigers en proberen we ook wat aan het voortbestaan van de planeet te denken. Maar we zagen best al wat leuke plekken op bijzondere manieren. In het prekinderstorische tijdperk fietsten we met àl onze bagage op de fiets de Groene weg naar de Middellandse zee en daarna nog eens Canal du Midi en de Garonne af. We gingen surfen, kamperen, deden canyoning en reisden meerdere keren naar de USA waar m’n grote zus woont. Kortom, gewoon wat er in ons opkwam.

De kinderchallenge

De komst van kinderen was het grootste avontuur. Niet alleen leek onze mindset te zeggen ‘en nu zijn we ouders en is het gedaan met dat avontuur’. Ook liep niet alles van een leien dakje (verbouwingen, huilbaby, werk,…). We deden het dus even rustiger aan. Maar eens de mindset weer goed zat (waar een wil is, is een weg) begon de avontuurmicrobe weer te kriebelen. We vonden stilaan manieren om toch én avontuurlijk en sportief én samen met de kinderen op weg te gaan. En nu de kinderen stilaan groter worden, de huilbaby zich ontpopte tot de grootste doorzetter en onze pittige, creatieve meid lenig en hoogteonbevreesd blijkt te zijn, denken we stilaan weer vertrokken te zijn.

Dromen en ontsnappen

Het plannen van een reis is voor mij de perfecte escape na een werkdag en ik bouw eindeloze lijstjes op met slaapplekken en bestemmingen die wij leuk en interessant vinden. Daarbij zoeken we naar betaalbare maar toch speciale activiteiten en een toffe slaapplek is ‘part of the fun’. Maar als ze echt de moeite waard zijn, durven we al eens een uitzondering maken en wat dieper in de buidel te tasten.

Het operagebouw van Oslo nodigt toch uit voor een sprintje!

Waarom deze blog

Doorheen de jaren en zeker het jaar 2020 beseften we dat avontuur ook in kleine dingen en alle bestemmingen zit. Sinds we leven in deze mindset voelt het hele jaar als leuk, avontuur en reizen. Wie weet werkt het ook voor jullie.

En zo heb ik meteen ook m’n reflectiemoment. Ik ben iemand die steeds doorraast naar het volgende project en bestemming en merk dat ik deugd heb van wat achterom kijken. Delen is herbeleven!

Als reisplanner na m’n uren puzzel ik graag mini-avonturen op nabije bestemmingen in elkaar. Een toffe slaapplek en spannende activiteiten of gewoon een route die de leukste ervaringen aan elkaar kleeft. Ik deel ze hier graag met jullie met de nodige tips & tricks om ze schaamteloos te kopiëren. Want iedereen kan/moet er af en toe eens helemaal tussenuit kunnen.

Geniet dus van everyday adventure!

Wil je me contacteren, tips delen of samenwerken? Contacteer me via onderstaand formulier of leg contact via Instagram.