Een microavontuur voor kinderen en ouders

Polderwind. Enkele jaren geleden nog een vergeten waterplas, nu door het Rode Kruis uitgebouwd tot een top of the bill zorghotel aan het water mét avonturenparcours. Aan de oevers van dit hotel werkte Outdoorteam een avontuurlijk aanbod uit.

Avontuur voor bubbels

Nu op het moment van schrijven (2020…) de teambuilding op zich al gevaarlijker is dan de activiteiten, versnelde Outdoorteam hun aanbod voor bubbels: de Family Adventure Trail en de Family Treasure Hunt. Komt als een geschenk uit de hemel wanneer wij nu vooral last hebben van een golf protest bij het woord ‘wandelen’.

De Family Adventure Trail was eigenlijk gepland in de herfstvakantie maar toen kwam er een coronagolf ons huisje binnen en bleven we noodgedwongen beperkt tot een indoor ‘in eigen kot’ avontuur (challenging as hell). In putje winter hadden we niet veel zin in modder en vooral nattigheid dus kwam het drogere alternatief ‘de Family Treasure Hunt’ als een ideaal alternatief.

De proef op de som

We bleken bovendien de eerste échte klanten te zijn voor deze pas gelanceerde route. Hiervoor deden blijkbaar enkel kenners en kennissen de route als voortest. De druk werd hierdoor opgedreven. Zouden we door de mand vallen als ‘woessie’ avonturiers of hebben we doorheen de jaren en trips al voldoende ervaring opgebouwd om als een volleerde avonturenbubbel de opdrachten tot een goed einde te brengen?

Uitgerust met helm en gordels met touw begonnen we aan de eerste uitdaging. Met 4 aan elkaar vastgemaakt, navigeren naar het eerste punt. Wat gelukkig al vrij goed lukte. Bovendien hadden we twee uitstekende kleine verkenners mee waardoor we soms gespaard bleven van de lastigste opdrachtjes. Ook al moesten we af en toe toch eens te hulp schieten.

Op avontuur met de smartphone

Vervolgens navigeerden we met onze smartphone van punt naar punt, klommen over beekjes, in bomen, mailden en belden, pijnigden onze hersenen met stapeltellen en morsecodes en wandelden (ssst) zo ongemerkt de hele vijver rond. We vormden een sterke teambubbel, zo bleek!

En dan moesten de leukste opdrachten nog komen. Een katrol om hoog in de bomen het volgende navigatiepunt te vinden, een fietstochtje met een tandem en de top of the bill katanotocht. Bij valavond bovendien een wondermooi moment! Daarna hadden we alle sleutels in handen om de ‘schat’ te vinden. Eén tip, zoek het niet te ver!

Lekkere afsluiter

Maar we vonden een leuke beloning en we kregen ook een tof polaroid aandenken mee naar huis met de zonsondergang op de achtergrond én sloten af met een glühwein, chocolademelk en gezellige babbel. Deze plek wordt zeker een topper in de omgeving van Brugge.

Super alternatief voor wandelen

Kortom, drie uur dolle pret achter de rug, een mooie wandeling en een zalig vaartje op het water. Ik kan deze activiteit dubbel en dik aanraden, voor iedereen die van haalbaar avontuur houdt en eens niet wil ‘wandelen’.

Praktisch

Adres: Polderwind 1, 8377 Zuienkerke (afrit Blankenberge op de N31)

Parkeren: rij iets voorbij de parking van het Zorghotel naar de recreatieparking. Het fietsnetwerk passeert daar, dus ook de fiets is een optie.

Kledij: trek kledij aan die nat en vuil mag worden en goeie, liefst waterdichte schoenen

Duurtijd: trek zeker 3u uit

Kostprijs:

  • Kind <6 jaar: 5 euro.
  • Kids 6-12 jaar: 15 euro.
  • Tiener 12-18 jaar: 20 euro.
  • Volwassene: 25 euro. 

Vooraf te reserveren via deze link

Laat hieronder zeker weten wat je ervan vond. Kennen jullie nog zo’n avontuurlijke activiteiten dicht bij huis?