Terwijl de eerste coronagolf door het land raasde en onze niet-essentiële verplaatsingen tot een minimum beperkt werden, werd ten huize Ine meer dan ooit volop gedroomd van allerlei trips. Toen de langverwachte versoepelingen werden aangekondigd, was de eerste boekingsmail dan ook al vertrokken. Op het programma: een kort, krachtig én avontuurlijk kampeerweekendje in de Ardennen.

Stressvrij vertrek op zaterdag

De week is vaak te kort om alle werk gedaan te krijgen. Vertrekken op vrijdag is dan ook vaak geen optie zonder haastig gedoe. Daarom vertrokken we gewoon op zaterdag. Goedkoper en stressvrijer en klaar voor een reeks avonturen.

Instant vakantiegevoel met een picknick:

Net voor de middag komen we aan in ‘Dardennen’. We gaan op zoek naar een goeie picknickplek en worden door de gastvrouw op onze camping doorverwezen naar een plek in de buurt waar we toevallig ook naartoe moeten voor onze eerste activiteit. Voorbij Wildtrails (Jupille, Rue du Moulin) kun je een brugje over en daar start een wandelpad langs de rivier. Hier of verderop langs het wandelpad heb je heel wat leuke picknickplaatsen.

Into the wilderness met een avontuur!

Het programma start met een Via Ferrata georganiseerd door Wildtrails adventure. Dit eerste post-coronaweekend voelt nog wat onwennig maar de organisatie doet dit perfect. Met ons mondmasker aan en na het ontsmetten van onze handen krijgen we helm en klimgordels. Nog één gezin neemt deel aan de activiteit en de afstandsregels worden goed gevolgd. De begeleider neemt ons mee op een parcours dat uit meerdere delen bestaat. Eerst klauteren we naar boven via een ijzeren weg op de rotsen, daarna volgt een hoogteparcours, dan wat geklauter door een rivierbedding en tot slot de death ride. Onze kinderen gingen samen naar beneden dus dat is voor een moederhart wel even spannend.

Afhankelijk van het niveau van de groep en vooral de grootte van de deelnemers wordt een parcours op maat samengesteld. Voor onze jongste en kleinste deelnemer was het op één plek heel nipt, maar het lukte. Kortom, een topervaring met als kers op de taart een drankje op het terras. Het eerste sinds…euh 2019?

Zwemmen zonder zwembad

Het is prachtig weer en het water van de rivier lonkt. We gaan terug naar het picknickpad en nemen daar op een rustige plek aan de rivier (ter hoogte van Club Boverie waar je ook een parking hebt) een duik in het water. Daarna snel kleren aan en met een plastic zak onder de poep in de auto en rijden richting camping ‘Beau rêve”.

Naar de outdoor bedroom

Rond 18u checken we in op de camping ‘Beau Rêve’, een camping zoals we het graag hebben. Ruime plekken en vooral natuur. We krijgen een zeer ruime plek toebedeeld aan de rivierzijde. De camping is volledig zelfvoorzienend. Zuinig zijn met elektriciteit is dus de boodschap.
Wij doen mee en gaan een nachtje ‘off grid’ (maar hebben uiteraard onze powerbanks mee :-)). Enkel tenten en kleine campervans zijn welkom. Onze twee recent aangekocht trekkingtentjes staan in een mum van tijd op, de shelter wordt opgebouwd en ondanks de paar druppels starten we met de barbecue. Het vlees haalden we ’s morgens uit de diepvries en staken we in de frigobox. Alles is ’s avonds dus mooi ontdooid en bakklaar. Perfect.

Brood en spelen

Na een heerlijke maar frisse nacht met beaux rêves word ik wakker van de ontbijt delivery service. Het elektrisch golfkarretje van de eigenaars komt langs met de vooraf bestelde koffiekoeken. Een kopje slow coffee (zo noemen ze de omslachtige manier waarop je op de camping koffie moet maken) een boekje en een topontbijtje…meer moet dat niet zijn op zondagmorgen.
De kinderen sluiten vriendschap met andere kinderen en zijn de hele voormiddag niet uit de beek te krijgen. Tegen 12u pakken we in en vertrekken we naar de volgende stop.

Wandeling Nisramont

Alle wandelopzoekwerk lijkt naar dezelfde wandeltopper te leiden: het meer van Nisramont. Een wandeling van 15km rondom 3 armen van het stuwmeer. Doenbaar maar toch best pittig voor de kinderbenen, maar heel mooi en avontuurlijk. Ook niet wandelaars kunnen hier terecht. Hier is steeds water voor kajak of SUP, maar ook de wandeling is een aanrader. Avontuurlijk genoeg voor kinderen en ouders maar zeker haalbaar. Let wel, niet buggyproof!

Moe maar tevreden naar huis

Met vermoeide benen keren we filevrij huiswaarts, maar wellicht heeft dit te maken met de prille tussencoronamogelijkheden. Anders reken je best nog wat filetijd in of stop je nog voor een restaurantbezoek onderweg.
Moe maar tevreden kruipen we in ons bed, klaar voor de werkweek. Al kunnen we het niet laten om even weg te dromen naar het afgelopen weekend en dan het opgekomen vakantiegevoel weer snel af te schudden. Zo’n korte trip is leuk en voor herhaling vatbaar. Alleen nog een manier vinden om met de daaropvolgende monday blues om te gaan.

Praktische info

  • Beste periode: mei – september voor comfortabel kamperen (in juli en augustus moet de camping ruim op voorhand geboekt worden)
  • Op voorhand boeken: Camping Beau RêveWildtrails adventure
  • Haalbaar voor: sportieve gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar of 1m30
  • Benodigheden: kampeeruitrusting – sportieve kledij – wandeluitrusting

Waar brengen jullie avonturenweekendjes in de Ardennen door? Laat het hieronder zeker weten!