Veel Palma in één dag

Palma de Mallorca is het toeristische centrum van het Spaanse eiland Mallorca en dus een ideale vakantiebestemming. Een echte stad met zee, strand, historische gebouwen. Dat klinkt als een perfecte mix, en dat is het ook. Zelfs een blitsbezoek van één dag is zeker de moeite waard. En de stad heeft z’n naam zeker niet gestolen want staat vol…palmbomen!

Verblijf je elders op het eiland, check dan zeker eens of er een bus richting Palma rijdt. Met één swipe (bij het binnengaan en buitengaan van de bus) met de kredietkaart ben je vertrokken tot in het hartje van de stad.

Palma ontdek je best al struinend doorheen de kleine straatjes waar je van de ene in de andere verrassing valt. Je hoeft dus niet persé een bezoekplan te hebben. Toch geef ik hier enkele tips om je bezoek wat structuur en highlights te geven tussenin.

Kathedraal van Palma de Mallorca

Een niet te missen stop, zowel voor het gebouw als het uitzicht, is de kathedraal van Palma de Mallorca. De kerk werd gebouwd op het hoogste punt van de Romeinse Citadel en de bouw duurde zo’n 3 eeuwen. Het meest bijzondere werd aan het begin van vorige eeuw toegevoegd door Gaudi onder de vorm van het altaar Ook de gigantische glas-in-lood rozetraam laat mooi gefilterd licht door.

Een bezoekje kun je aan de deur boeken (bereid je voor op een lange rij) of met een online aangekocht ticket dat je vooraf of met je smartphone ter plekke kunt boeken via Get Your Guide. Werkte snel en perfect, ook met een grote groep.

Naast de deur van de Kathedraal heb je nog mooie bezienswaardigheden: La Almudaina, een oud Arabisch fort waar je nog diverse Moorse elementen kunt ontdekken en Es Baluard, één van de mooiste moderne musea in Palma en gevestigd in het oude fort bij de Kathedraal. Je kunt er werken bewonderen van Miro, Barcelo en Picasso.

Lunchen in Santa Catalina

Santa Catalina is een oude visserswijk met pastelkleurige huisjes en is de laatste jaren een populaire wijk geworden met veel leuke cafés en bars. Overdag is het nog vrij rustig en gezellig om in te vertoeven. Er is ook een overdekte markt. Wij aten een lekkere lunch in Santa, een plek met een gezellig terras, lekker eten, een vrij unieke kaart gebaseerd op de 7 zonden, maar weinig opties voor kinderen. Het menu is echter wel goed en betaalbaar dus vraag zeker naar die optie.

Castell de Bellver

Eén van de minder bekende bezienswaardigheden, vooral omwille van z’n ligging iets verderop van het centrum maar het bezoeken waard. Ook al omdat je onderweg langs de lange en brede havenpromenade kan lopen en daarna gebruik kan maken van de verschillende trappendoorsteekjes die je overal vindt om snel op je bestemming te geraken. Google Maps geeft deze maar beperkt aan dus het navigeren via Komoot is ook in de stad een aanrader.

Je kan het kasteel (betalend) bezoeken maar ook de route er naartoe en de ruimte rondom geven een prachtig uitzicht op Mallorca. In het omliggende bos bevindt zich bovendien een leuke speeltuin.

Palma in een notendop

En zo zat onze dag er al op: een culturele activiteit, een culinaire belevenis en een actieve wandeling naar het perfect uitzichtpunt op de stad. En tussendoor de tijd nemen om te struinen door de straatjes. Een mooie mix en dus voor herhaling vatbaar.

Voor nog meer leuke en culturele plekjes kunnen we deze blog aanraden: https://mooistestedentrips.nl/stedentrip/palma-de-mallorca/

Meer Mallorca?

We waren een hele week in Mallorca, dus ik schreef heel wat meer tips uit. Check dan ook onze andere blogs over Mallorca: